Ger dig kunskaper om utrustning samt metodik för att mäta temperatur.
Endast intern utbildning för SoVent-företag.
Som en del i besiktningsarbetet utförs temperaturmätningar. I den här kursen, som blandar både teoretiska och praktiska moment, får du en mer djupgående förståelse för värmetransport och hur du mäter temperatur.
KURSTILLFÄLLEN
17–19 sep 2024
25–27 mars 2025
VAR? SoVent Academy Maskingatan 3 Märsta |
HUR? Lärarledda lektioner 09-16 |
ÖVRIGT: |
PRIS: |
OM UTBILDNINGEN:
För att kunna mäta en storhet korrekt krävs det kunskaper – både gällande den metod som används, men också kring själva instrumentet och dess givare. Som regel är det helt avgörande för resultatet att göra rätt val beroende på mätobjektet och situationen.
Vad är temperatur? På vilket sätt skiljer sig ett termoelement från en resistanstermometer? Vad är viktigt när det gäller val av givare och monteringen av densamma? Och vad menas med spårbarhet, egenkontroll och kalibrering? Vi tar också upp termografering och hur en värmekamera fungerar. Detta och lite till är exempel på områden som belyses i kursen.
- Målet med kursen är att skaffa sig de grundläggande kunskaper som krävs vad gäller utrustning, begränsningar och metodik för att kunna mäta en temperatur.
- Kurslängd: 3 dagar.
Kursen är till lika delar praktisk som teoretisk. - För att kunna tillgodogöra sig kursen krävs teknikerutbildning och erfarenhet från arbete med besiktning av eldstäder och rökkanaler. Har du genomgått annan utbildning inom mätteknik och arbetat praktiskt, exempelvis som mättekniker inom ventilations- och energiområdet, så kommer du att förstå den mättekniska delen av kursen. Övningarna innehåller en del matematik, så en räknedosa är bra att ta med. En dator med Excel behövs, då vi med fördel använder det i dataanalysen och i olika protokoll.
KURSINSTRUKTÖR
Fredrik Eriksson har varit verksam inom sotnings- och ventilationsbranschen sedan 1989. Han utexaminerades från teknikerutbildningen vid Rosersberg 1997 och har sedan dess arbetat inom både stora och små organisationer, med alla upptänkliga uppdrag inom området. Sedan 2008 arbetar Fredrik som konsult i eget bolag, med OVK-frågor som huvudsaklig inriktning. Med sin långa erfarenhet och en brinnande nyfikenhet kring ventilationsområdet och dess tekniska utveckling är Fredrik en mycket kunnig och engagerad kursinstruktör.